Skip to content

Metsäkolikon syysetu

Se vaan on meissä jotenkin sisällä, vastuunkanto ja huolenpito. Edellisen mustavalkokuvan henkilöt pitivät huolta kaupunkilaislapsista maalla, kun Helsinkiä pommitettiin lähes 80 vuotta sitten. Nyt on uusi aika, uudet asiat, mutta ei se vastuullisuus ja välittäminen ole meistä mihinkään kadonnut. Pidetään huoli lapsista ja tehdään osuutemme huolehtimalla tulevasta. Metsänomistajat ovat valmiit kasvattamaan hiilinielua, kun saavat siitä käyvän korvauksen. Osta hiilensidontatodistus ja pienennät perheesi hiilijalanjälkeä.

Nyt yksityis- ja yritysasiakkaille syysetuna Metsäkolikko hintaan 19,90€ + ALV ja tapahtumaksu (2 €+0,2 %). Lisäksi Climate Loyalty Program-pisteet kaksinkertaisena. Ensimmäiselle Personal My Level-tasolle (50 pistettä) pääsevälle lisäksi lahjana arvokas hopearaha- laatikko! Climate Loyalty Program-tasot löydät täältä.

Oletko kiinnostunut kompensoimaan hiilijalanjälkesi? Metsäkolikko on palvelu, jossa tarjoamme helpon ja tehokkaan tavan hyvittää hiilijalanjälkesi sijoittamalla suomalaiseen metsään. Kasvavan metsän hiilensidontakyky on ylivoimainen verrattuna muihin tapoihin. Jos olet metsänomistaja, ota yhteyttä sähköpostilla, niin selvitämme, sopiiko sinun metsäsi Metsäkolikko-metsäksi.

EU:n päästöoikeuskaupassa hiilidioksiditonnin/v hinta 24.9.2019 25,93 €. Toimi nopeasti ja osta omat kolikkosi nyt! Suunnitelmissamme on mukana myös Metsäkolikon jälleenmyyntimahdollisuus. Kerromme asiasta lisää myöhemmin. Lisäksi olemme avanneet Ilmastouskollisuus-ohjelman, johon pääset mukaan jo nyt – katso kesäkuun lopun ranking Top 5 kotisivumme ’Pohjolan tyttäret’-Metsätorilta!

Osta Metsäkolikko! Toimi näin:

  1. Täytä asiakastietosi 
  2. Tee Metsäkolikko-toimeksianto haluamallesi määrälle 
  3. Suorita maksu Paytrailin kautta – saat vahvistuksen sähköpostiisi
Ostotoimeksiannon päivän hinta19,90 € / kolikko
Päivän hinnalla saatu arvio kauppahinnasta
Toimeksiannon hinnalla saatu arvio palkkiosta
Yhteensä
ALV 24%
Yhteensä, sis. ALV

Mistä Metsäkolikossa on kyse?

Metsien hiilinielun kasvattaminen on tehokas ratkaisu ilmakehän hiilidioksidikuorman vähentämiseen. Suomalainen kasvava metsä sitoo hiilidioksidia keskimäärin 9000 kg/hehtaari/v. Me teemme metsänomistajan kanssa hiilensidontasopimuksen, jossa hän sitoutuu olemaan kaatamatta puita tietyltä alueelta viisivuotisen sopimuskauden ajan. Varmennamme metsän hiilensidontakyvyn, omistajuuden ja sen, ettei metsää kaadeta sopimuskaudella. Puuston olemassaolo ja sen kasvu tarkistetaan vuosittain, minkä jälkeen metsänomistaja saa tuottonsa hakkuiden sijasta metsän varaamisesta kasvuun. Metsäkolikko noudattelee EU:n päästöoikeuskauppaa ja perustuu tieteelliseen näyttöön kasvavan metsän kyvystä sitoa hiilidioksidia ilmasta. Yksi Metsäkolikko vastaa yhtä vuositasolla syntyvää hiilidioksiditonnia (1000 kg), ja voit ostaa haluamasi määrän Metsäkolikoita. Yhden Metsäkolikon hinta on tällä hetkellä on noin 33 € (sis. ALV 24%). Hinta noudattaa EU:n päästöoikeuskaupan hintatasoa.
Viranomaisselvitykset on tehty EU:n teollisoikeuksien IPO:n, PRH:n, Finanssivalvonnan, Tietosuojavaltuutetun toimiston ja Verohallituksen osalta.

Metsäkolikon edut muihin hiilensidontamenetelmiin nähden:

  • Tehokas tapa vaikuttaa ilmastonmuutokseen: 10 kertaa niin tehokas kuin vaikkapa soiden ennallistaminen
  • Luo uusia työpaikkoja nyt ja tulevaisuudessa: palvelua kehitetään, tutkitaan ja pilotoidaan Suomessa, ja laajennetaan jatkossa EU:n ja myöhemmin koko maailman laajuiseksi
  • Metsäkolikko ei vaadi julkista valtion tai kuntien rahoitusta, koska rahoitus tulee yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä.

Mikä on oma hiilijalanjälkesi?

Keskivertosuomalaisen vuosittainen hiilijalanjälki henkilöä kohti on Sitran raportin mukaan 10 300 kg. Asuminen on suurin yksittäinen hiilidioksidin lähde, vastaten kolmasosaa koko hiilijalanjäljestä. Muita tekijöitä ovat liikkuminen, ruoka ja muu kulutus. 

Voit myös laskea oman vuosittaisen hiilijalanjälkesi esimerkiksi Sitran laskurilla.