Skip to content

Hyvitä hiilijalanjälkesi, sijoita metsään

Oletko kiinnostunut kompensoimaan hiilijalanjälkesi? Metsäkolikko on palvelu, jossa tarjoamme helpon ja tehokkaan tavan hyvittää hiilijalanjälkesi sijoittamalla suomalaiseen metsään. Kasvavan metsän hiilensidontakyky on ylivoimainen verrattuna muihin tapoihin.

Mistä Metsäkolikossa on kyse?

Ilmaston lämpenemistä on hillittävä, eikä päästöjen leikkaus yksin riitä. Hiilidioksidipäästöt lämmittävät ilmastoa eniten. Metsien hiilinielun kasvattaminen on tehokas ratkaisu hiilidioksidikuorman vähentämiseen. Suomalainen kasvava metsä sitoo hiiltä keskimäärin 9000 kg/hehtaari. Tämä tekee metsästä loistavan sijoituskohteen jokaiselle hiilijalanjälkensä pienentämisestä tai neutraloinnista kiinnostuneelle.

Metsäkolikko-palvelussamme teemme puolestasi metsänomistajan kanssa hiilensidontasopimuksen, jossa hän sitoutuu olemaan kaatamatta puita tietyltä alueelta viisivuotisen sopimuskauden ajan. Varmennamme metsän hiilensidontakyvyn, omistajuuden ja sen, ettei metsää kaadeta sopimuskaudella. Puuston olemassaolo ja sen kasvu tarkistetaan vuosittain, minkä jälkeen metsänomistaja saa tuottonsa metsän varaamisesta kasvuun.

Metsäkolikko noudattaa EU:n päästöoikeuskauppaa ja perustuu tieteelliseen näyttöön kasvavan metsän kyvystä sitoa hiilidioksidia ilmasta. Yksi Metsäkolikko vastaa yhtä vuositasolla syntyvää hiilidioksiditonnia (1000 kg), ja voit ostaa haluamasi määrän Metsäkolikoita. Mikäli vuosittainen hiilijalanjälkesi on esimerkiksi 8000 kg, voit neutraloida koko vuosittaisen hiilijalanjälkesi ostamalla kahdeksan Metsäkolikkoa. Yhden Metsäkolikon hinta on tällä hetkellä on 24,42 euroa + ALV 24%. Hinta noudattaa EU:n päästöoikeuskaupan hinnastoa.

Metsäkolikon edut muihin hiilensidontamenetelmiin nähden:

  • Tehokas tapa vaikuttaa ilmastonmuutokseen: 10 kertaa niin tehokas kuin vaikkapa soiden ennallistaminen
  • Luo uusia työpaikkoja nyt ja tulevaisuudessa: palvelua kehitetään, tutkitaan ja pilotoidaan Suomessa, ja laajennetaan jatkossa EU:n ja myöhemmin koko maailman laajuiseksi
  • Metsäkolikko ei vaadi julkista valtion tai kuntien rahoitusta, koska rahoitus tulee yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä.

Mikä on oma hiilijalanjälkesi?

Keskivertosuomalaisen vuosittainen hiilijalanjälki henkilöä kohti on Sitran raportin mukaan 10 300 kg. Asuminen on suurin yksittäinen hiilidioksidin lähde, vastaten kolmasosaa koko hiilijalanjäljestä. Muita tekijöitä ovat liikkuminen, ruoka ja muu kulutus. 

Voit myös laskea oman vuosittaisen hiilijalanjälkesi esimerkiksi Sitran laskurilla.

Kiinnostuitko? Toimi näin:

  1. Täytä yhteystietosi 
  2. Tee Metsäkolikko-toimeksianto haluamallesi summalle 
  3. Suorita maksu Paytrailin kautta – saat vahvistuksen sähköpostiisi
Ostotoimeksiannon päivän hinta24,42 € / kolikko
Rajahinnalla saatu arvio kauppahinnasta
Rajahinnalla saatu arvio palkkiosta
Yhteensä
ALV 24%
Yhteensä, sis. ALV