Skip to content

Päästökauppa metsän arvo on 700 €/ha/v.

Ilmastonmuutos vaatii tekoja. Päästöjen pienenemisvauhti ei riitä. On kyettävä lisäämään hiilinieluja. Metsä on tehokas ja kauaskantoinen ratkaisu.

Ympäristöministeriö on tehnyt laajan selvityksen metsien hiilinieluista. Raportti määrittelee päästöoikeuskaupan kriteereiksi: 1. Mitattavuus 2. Pysyvyys 3. Lisäisyys 4. Riippumaton todentaminen 5. Kaksoislaskennan välttäminen 6. Hiilivuodon välttäminen.

Näihin vaatimuksiin Metsäkolikko, joka on kasvavan ja hakkuuvaiheesssa olevan metsän hiilinieluna toimiva vaihtoehto vastaa erittäin hyvin:

 1. Metsän hiilensidontatodistus perustuu tieteelliseen SMEAR II-tutkimusaseman tuloksiin.
 2. Kuten EU:n päästöoikeuskauppa, hiilensidontatodistus lähtee liikkeelle vuosittaisesta tarkastelusta ja markkinoiden kysynnän mukaan voi jatkua vaikka 100 vuotta tai jopa pysvästi.
 3. Metsän hiilensidontatodistuksen saamisen edellytyksenä on, että metsä on jo saavuttanut vaiheen, jossa se tyypillisesti hakataan. Metsänomistaja sitoutuu olemaan hakkaamatta puita ja saa siitä korvauksena tuottoa jolloin hän on motivoitunut olemaan mukana ilmastotalkoissa. Metsän kasvun tulee olla vähintään 4,9 m3/ha.
 4. Todentamiseen on rakennettu due diligence-prosessi, jolla varmistetaan sekä edellytykset että jälkikäteen tapahtunut hiilensidonta. Todentamiseen käytetään mm. Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelua, Metsänhoitoyhdistysten suunnitelmaa ja seurantaa kohdemetsälle sekä terpeellisin osin Bluewhite Bioforest Oy:n tekemiä tarkistuksia.
 5. Kaksoislaskennan estämiseksi mukana on lähinnä yksityisomisteisia metsiä, jolloin EU:n poliittinen määrittely jää koskettamaan lähinnä valtion itsensä omistamia metsiä.
 6. Vain osa Suomen metsistä, noin 10-15 % soveltuu määritelmän mukaiseksi hiilensidontametsäksi, jolloin vaikutukset muuhun metsätalouteen ovat rajalliset. Uusi vaihtoehto metsän hakkuulle vauhdittaa kustannusten nousun riskin myötä yrityksiä ja teollisuutta panostamaan päästöjen vähentämiseen mahdollisimman nopeasti ja siten vaikuttamaan tulevaan ilmastokehitykseen.

Hiilidioksiditonnin hinta EU:n päästöoikeuskaupassa on nyt jo 72,15 euroa, samalla hinnalla saat tuplasti hiilidioksidin sitomista puuhun. Tarjoamalla metsänomistajalle vaihtoehto puiden kaatamiselle, kuka vain voi vaikuttaa heti. Päästöoikeuden sijaan hiilinielu toteutuu heti, eikä joskus tulevaisuudessa. Metsän hiilensidontatodistus perustuu alan kehittyneimpään tutkimukseen ja antaa mahdollisuuden sijoittaa hiilijalanjäljen hyvittämiseen joko menossa olevalle vuodelle tai pidemmälle tulevaisuuteen. Markkinat ratkaisevat, miten ilmakehän lämpenemiseen suhtaudutaan. Asiaan voi vaikuttaa heti ja helposti ostamalla Metsäkolikoita yhden tai useampia. Viisi kolikkoa vastaa globaalitasolla yhden henkilön päästöjä vuoden aikana.

Hiilinielumetsien tarkastuksissa on todettu alueiden kasvun olleen jatkuvasti yli luvatun –  Metsäkolikon ostaja on saanut hiilensidontaa reilusti sen mitä on ostanut – Metsäkolikko on turvallinen ja varma sijoitus.

Osta Metsäkolikko! Saat enemmän halvemmalla. Pääset lisäksi asiakasohjelmaamme.
Maksaminen muuttuu 1.12.2021 jolloin Paytrail ei enää ole vaihtoehto. Voit maksaa Metsäkolikon suoraan Bluewhite Bioforest Oy:n tilille Osuuspankki FI14 5780 3820 1456 38 ja kohtaan viesti maksajan sähköpostiosoite. Lähetämme sinulle vahvistuksen toteutuneesta kaupasta (tai jos kauppa ei toteudu antamiesi tietojen pohjalta, palautamme rahat tilillesi.

Ostotoimeksiannon päivän hinta /Price of the order 89,96 € / kolikko/coin
Kauppahinta/Purchase price
Välityspalkkio/Commission
Yhteensä/Total
ALV/VAT 24%
Yhteensä, sis. ALV/Total incl. VAT

 

Kiitos, kun tulit mukaan vaikuttamaan ilmastomuutokseen sijoittamalla tehokkaimpaan tunnettuun hiilinieluun, metsän kasvuun!
Climate Loyalty-ohjelman tasot löydät täältä.

 

Osta Metsäkolikko ylläolevalla lomakkeella! Toimi näin:

 1. Täytä asiakastietosi 
 2. Tee Metsäkolikko-toimeksianto haluamallesi määrälle 
 3. Suorita maksu Paytrailin kautta – saat vahvistuksen sähköpostiisi

Oletko kiinnostunut kompensoimaan hiilijalanjälkesi? Metsäkolikko on palvelu, jossa tarjoamme helpon ja tehokkaan tavan hyvittää hiilijalanjälkesi sijoittamalla suomalaiseen metsään. Kasvavan metsän hiilensidontakyky on ylivoimainen verrattuna muihin tapoihin. Metsäkolikko on sertifikaatti. Sertifikaatti on yksilöity ja se liittyy aina tiettyyn metsään ja sen osaan, jonka Bluewhite Bioforest Oy on arvioinut due diligence-prosessissaan. Jos olet metsänomistaja, ota yhteyttä sähköpostilla, niin selvitämme, sopiiko sinun metsäsi Metsäkolikko-metsäksi.

Toimi nopeasti ja osta omat kolikkosi nyt! Olemme avanneet Ilmastouskollisuus-ohjelman, johon pääset mukaan jo nyt – katso ranking Top 5 kotisivumme ’Pohjolan tyttäret’-Metsätorilta!

Mistä Metsäkolikossa on kyse?

Metsien hiilinielun kasvattaminen on tehokas ratkaisu ilmakehän hiilidioksidikuorman vähentämiseen. Suomalainen kasvava metsä sitoo hiilidioksidia keskimäärin 9000 kg/hehtaari/v. Me teemme metsänomistajan kanssa hiilensidontasopimuksen, jossa hän sitoutuu olemaan kaatamatta puita tietyltä alueelta viisivuotisen sopimuskauden ajan. Varmennamme metsän hiilensidontakyvyn, omistajuuden ja sen, ettei metsää kaadeta sopimuskaudella. Puuston olemassaolo ja sen kasvu tarkistetaan vuosittain, minkä jälkeen metsänomistaja saa tuottonsa hakkuiden sijasta metsän varaamisesta kasvuun. Metsäkolikko noudattelee EU:n päästöoikeuskauppaa ja perustuu tieteelliseen näyttöön kasvavan metsän kyvystä sitoa hiilidioksidia ilmasta. Yksi Metsäkolikko vastaa yhtä vuositasolla syntyvää hiilidioksiditonnia (1000 kg), ja voit ostaa haluamasi määrän Metsäkolikoita. Yhden Metsäkolikon hinta on tällä hetkellä on 26,44 € ALV 0 % (35,33 € sis. ALV 24 % ja välityspalkkio). Hinta määräytyy markkinoilla kysynnän ja tarjonnan kautta. Viitehintana käytetään EU:n päästöoikeuden hintaa. Yhtiöllä on tavaramerkki Metsäkolikolle Suomessa ja ICE Forest Coin:lle EU:n alueella. Metsän hiilensidontatodistuksesta on Verohallituksen ennakkopäätös, jonka mukaan kyseessä on arvonlisäveron alainen palvelu ja verokanta on 24 %. Asiakastietojen käsittelyssä noudatamme GDPR-säännöksiä.

Metsäkolikon edut muihin hiilensidontamenetelmiin nähden:

 • Tehokas tapa vaikuttaa ilmastonmuutokseen: 10 kertaa niin tehokas kuin vaikkapa soiden ennallistaminen
 • Luo uusia työpaikkoja nyt ja tulevaisuudessa: palvelua kehitetään, tutkitaan ja pilotoidaan Suomessa, ja laajennetaan jatkossa vientituotteeksi.
 • Metsäkolikko ei vaadi julkista valtion tai kuntien rahoitusta.

Mikä on oma hiilijalanjälkesi?

Keskivertosuomalaisen vuosittainen hiilijalanjälki henkilöä kohti on Sitran raportin mukaan 10 300 kg. Asuminen on suurin yksittäinen hiilidioksidin lähde, vastaten kolmasosaa koko hiilijalanjäljestä. Muita tekijöitä ovat liikkuminen, ruoka ja muu kulutus. 

Voit myös laskea oman vuosittaisen hiilijalanjälkesi esimerkiksi Sitran laskurilla.