Skip to content

Rakastu metsääsi. Meidän avullamme se onnistuu.

Yhä useampi metsänomistaja asuu etäällä metsästään. Me tuomme metsän lähellesi ja edistämme juuri sinun tavoitteitasi niin monimuotoisuuden, vapaa-ajan kuin taloudellisen tuotonkin osalta.

Me toivomme, että rakastut metsääsi. Kerro meille mitä haluat, oli se sitten tasaista tuloa, polttopuita talveksi, lahopuuta pienelijöille tai biodieseliä takapihalta, niin me kerromme, miten se tapahtuu juuri sinun metsässäsi.

Yhteystiedot

Bluewhite Bioforest Oy Business ID: 2632418-5 Uutiskatu 2 00240 Helsinki[:fi]Bluewhite Bioforest Oy Y-tunnus: 2632418-5 Uutiskatu 2 00240 Helsinki

Sijainti kartalla

Yhteyshenkilöt

Jyrki Nieminen Chief Executive Officer 050-5317111 jyrki.nieminen@bluewhitebioforest.fi[:fi]Jyrki Nieminen
Toimitusjohtaja
050-5317111
jyrki.nieminen@bluewhitebioforest.fi

 

Hallitus
Kuvassa Vesa Siitari, Henry Bergström, Jyrki Nieminen ja Kari-Pekka Rannikko.

 

Tuotekehitys
Yhtiön T&K:hon on osallistunut yhteensä 19 eri henkilöä, joilla on monipuolinen koulutus, mm.
metsätieteiden maisteri, diplomi-insinööri, kauppatieteiden kandidaatti, Master of Science in Forestry and Environmental Science, executive MBA

 

Sirpa Huuskonen
Konsultti
info@bluewhitebioforest.fi

 

Tiia Marttinen
Konsultti
info@bluewhitebioforest.fi

 

PALVELUMME

Tarjoamme metsänomistajille metsän kehittämiskonsultointia ja uudenlaisia palveluja, joiden avulla voit rakastua metsääsi ja hyötyä siitä parhaiten.

Minun metsäni 5.0


Minun metsäni 5.0 on palveluidemme kivijalka. Sen lähtökohtana toimivat seuraavat kaksi kysymystä:

  • Minkälainen metsäsi on?
  • Mitä haluaisit saada metsältäsi?

Vastattuanne näihin kysymyksiin keskustelemme yhdessä eri metsänhoitovaihtoehdoista, niiden aikajänteistä ja mahdollisista tuloksista, pohjautuen aina nimenomaan omiin tavoitteisiisi.

Työmme pohjana toimii luomamme ainutlaatuinen, viisikulmainen malli, jolla kuvataan metsästä saatavia hyötyjä:
Energia, Tuotteet, Talous, Ympäristö ja Virkistys

Monialaisen asiantuntijatiimimme avulla kootaan suunnitelma, joka vastaa oman metsänomistamisen arvojasi.

Haluatko lisätietoa siitä, miten voimme auttaa? Ota yhteyttä ja jätä yhteystietosi. Kerromme mielellämme tarkemmin juuri sinulle sopivasta metsänhoidosta.

Minun metsäni 5.0 suunnitelman hinta on 335 € (sis. ALV 24 %). Kulu on metsäverotuksessa verovähennyskelpoinen. Palvelu sisältää henkilökohtaisen tapaamisen, henkilökohtaisen strategian sekä Metsänomistamisen kulmakivet -koosteen, johon on koottu viimeisin metsäalan tieto metsänomistajan kannalta.

Teemakatsaus

Haluatko tietää tarkemmin metsästäsi, kuten sen vesiensuojelusta, monimuotoisuudesta tai sen soveltuvuudesta jatkuvaan kasvatukseen?

Teemakatsauksessa perehdytään asiakkaan kannalta tärkeisiin teemoihin kahdenkeskisessä tapaamisessa. Asiakkaan metsän ja tavoitteiden ympäriltä koostetaan uusin tieto helposti lähestyttävään muotoon.

Teemakatsaus on tuntiveloitteinen.

Metsänhoidon toimenpideneuvonta

Onko metsässäsi hoidon tarvetta tai mietitkö, kuinka voisit parantaa metsäsi kasvua? Me neuvomme sinua yksilöllisesti metsänhoidon tarpeen arvioinnissa ja kerromme metsänhoito- ja metsänparannusmenetelmien, kuten lannoituksen, hyödyistä ja myös mahdollisista haitoista puolueettomasti. Halutessasi autamme sinua myös käytännön työn toteuttajan löytämisessä.

ME AJATTELEMME TOISIN

Perinteisen metsänhoitotavan mukainen metsä palvelee vain yhtä tavoitetta

Suomen metsälaki ohjasi sadan vuoden ajan suomalaisten metsiä yhtä tavoitetta kohti: tuottaa metsäteollisuudelle mahdollisimman paljon ainespuuta. Tähän saatiin muutos vasta vuonna 2014, kun EU-komissiolle tehtiin kantelu koskien metsäkeskusten eturistiriitaa sekä metsänhoitoyhdistysten pakkojäsenyyttä. Tässä ajassa suomalaiseen metsänhoitoon oli kuitenkin ehtinyt pinttynyt ajatus siitä, että paras tapa hoitaa metsää kuin metsää on avohakkuuseen tähtäävä puuston tilavuuskasvattaminen.

Siksi niin moni suomalainen metsänomistaja on nykyään tyytymätön metsäänsä. Yksi tulomalli, yksi metsänhoitoketju, suppea päätösvalta omaisuuteen sekä virkistys- ja luontoarvojen laiminlyönti etäännytti monen suomalaisen omasta metsästään.

Onneksi tämän päivän suomalainen metsänomistaja elää eri maailmassa kuin viisi vuotta sitten. Uudistetun metsälain myötä purettiin merkittävä määrä metsän hoitamiseen liittyviä rajoituksia.

Bluewhite Bioforest perustettiin syyskuussa 2014 uudistamaan metsänhoitoa ja kertomaan siitä Suomen metsänomistajille. Monialaisen asiantuntijatiimimme avulla edistämme metsänomistajien tavoitteita niin monimuotoisuuden, vapaa-ajan kuin taloudellisen tuoton osalta.

Lainsäädännön muutokset

Metsälaki 1.1.2014
Kasvatushakkuiden toteuttamistapa on metsänomistajan vapaasti päätettävissä, jolloin niin ala-ja yläharvennus kuin jatkuva kasvatus ilman avohakkuita onnistuvat.

Metsän uudistamiskypsyysrajat on poistettu, jolloin metsän kiertoaika on metsänomistajan päätettävissä.

Metsänhoitoyhdistyslaki 1.1.2015
Jäsenyys metsänhoitoyhdistyksessä on vapaaehtoista.

SIJOITTAJILLE

Liikeidea

Bluewhite Bioforest Oy tarjoaa asiakkaille uusia palveluja, jotka lähtevät metsänomistajien omista tarpeista.

Uuden biometsätalouden aikana on uusien palveluiden tuottamisessa lähtökohtana alan viimeisimmän tiedon käyttö ja jakaminen asiakkaille. Kerromme mm.:

  • Biovoimalaitosten raaka-aineista
  • Tervanpoltto kuivatislauksesta höyrytykseksi
  • Metsäbiomassasta tuotettavista uusista tuotteista
  • Ilmastonmuutoksen vaikutuksesta metsiin ja niiden kasvuun, esimerkiksi vesitalouteen
  • Kemera-asetuksen ja metsälain uudistusten tuomista mahdollisuuksista

Yhtiön kilpailukyky pohjautuu asiakaslähtöisyyteen, ketteryyteen, laajaan verkostoitumiseen sekä ainutlaatuiseen osaamisen johtamiseen.

Tulevaisuus

Yhtiö tulee julkistamaan seuraavan sukupolven palveluita, joiden tuotekehityksen rahoittamiseksi on tavoitteena listautua pörssiin.

Yhteyshenkilö
Toimitusjohtaja Jyrki Nieminen
jyrki.nieminen (at) bluewhitebioforest.fi